logo

INBJUDAN ÅRSKONFERENS 2019, LINKÖPING

Här är länken till inbjudan och en kort programförklaring inför årets största branschmöte i Linköping den 21-23 maj 2019. Varmt välkommen med dina kollegor, politiker, tjänstemän, fastighetsägare, handlare, krögare m fl!LEVANDE STÄDER 2019

Här är länken till vår bilaga Levande Städer som skickades med dagens Industri och Dagens samhälle v 6 2019. Läs och inspireras!TOPP TIO TIPS - OM FACEBOOK OCH INSTAGRAM

Mira Thimmayya, ansvarig marknadsföring och digitala medier, Malmö Citysamverkan, ledde ett av våra Urbana Samtal på Årskonferensen. Här delar hon med sig av sin 10 i topp-lista över viktiga saker att tänka på när man arbetar med sociala medier!SVENSK HANDELS AKTUELLA RAPPORTER

Här kan du ladda ner de aktuella rapporterna från Svensk Handel som presenterades på vår Årskonferens 2018 i Västervik


LÄNK: Den fyskiska handeln i en digital värld

LÄNK: Det stora detaljhandelsskiftet 2018
 
LÄNK: Framtidens gränshandel

LÄNK: Norsk detaljhandelskonsumtion i Sverige - Fokus gränshandel
VÄLKOMMEN ATT DELTA I VÅRT RIKSDAGSSEMINARIUM

16 MAJ KL 10.00 - 12.30

LÄNK TILL INBJUDAN HÄR!

LÄNK TILL ANMÄLAN HÄR!
NÄSTA CITYGROUP DEN 4 SEPTEMBER 2018

SYFTET MED CITYGROUP är att samla yrkeskåren som på olika sätt arbetar med att utveckla våra städer och orter runt om i landet. Yrkesrollen har många nyanser, allt från att vara strategen, ambassadören, diplomaten, förhandlaren och brobyggaren mellan tjänstemän, politiker, handlare, fastighetsägare till tusenkonstnären som fixar kampanjer, events och mycket, mycket mera! Oftast med väldigt begränsade budgetar. Så all respekt till er som lägger ner er själ i detta omväxlande, fantastiska och tuffa utvecklingsarbete!

FÖRUTOM ATT SAMLA ER ÄR MÅLET ATT NÄTVERKA, dela erfarenheter –
goda som mindre goda, tips och idéer. Tillsammans besitter ni en unik kunskap och inblick i vardagens ständiga utmaningar att leverera upplevelser som ska attrahera såväl befintliga som presumtiva invånare, besökare och näringsidkare.

DESSA TRÄFFAR ARRANGERAS av Sveriges Centrumutvecklare och
Svenska Stadskärnor med stöd av Fastighetsägarna, Svensk Handel och Visita. Träffarna arrangeras två gånger om året. Nedan kan du ladda ner inbjudan till nästa!

LÄNK TILL "Inbjudan Citygroups 4 september 2018"
FALKENBERG INSPIRERAR

Henrik Olsson från Falkenberg delar med sig av deras etableringsguide och en rapport om deras landsbygds- och centrumutveckling. Här finns mycket att inspireras av!


Etableringsguide Falkenberg

Rapport landsbygds- och centrumutveckling
BILAGA I DAGENS INDUSTRI

Över 300 000 beslutsfattare runt om i landet har fått denna tidning idag med Dagens Industri! Det är Svenska Stadskärnor tillsammans med städerna i Key City Group som tagit initiativ till att lyfta fram alla goda initiativ som cityledare och centrumutvecklare tar varje dag!

Läs och låt dig inspireras av det viktiga arbete som vi gör tillsammans med våra medlemmar runt om i landet för att skapa levande orter och livfulla städer.

LÄNK TILL BILAGAN HÄR!Rapport från studiebesök i Washington

Januari 2018

Styrelsen och delar av ledningsgruppen och Key City Group genomförde ett studiebeök i Washington. Jesper Örtengren från Vasakronan sammanställde en kort rapport från besöken i de olika BID-områdena, som kan laddas ner här.


LÄNK TILL RAPPORTEN HÄR!TEMAkonferens URBAN DISTRIBUTION 1 FEBRUARI 2018, GÖTEBORG

- Hur löser vi framtidens trafik och varutransporter i centrum

SYFTET MED DENNA TEMAKONFERENS är att fördjupa dialogen och kunskapen om framtidens utmaningar när det gäller transport- och distributionslösningar i stadens och ortens centrum. Tillsammans med Trivector och med stöd från Vasakronan bjuder vi in till ett lite spetsigare endagsseminarium på Göteborgs Universitet.

LÄNK TILL INBJUDAN HÄR!

*  LÄNK TILL ANMÄLAN HÄR!NÄSTA CITYGROUP DEN 5 FEBRUARI 2018

SYFTET MED CITYGROUP är att samla yrkeskåren som på olika sätt arbetar med att utveckla våra städer och orter runt om i landet. Yrkesrollen har många nyanser, allt från att vara strategen, ambassadören, diplomaten, förhandlaren och brobyggaren mellan tjänstemän, politiker, handlare, fastighetsägare till tusenkonstnären som fixar kampanjer, events och mycket, mycket mera! Oftast med väldigt begränsade budgetar. Så all respekt till er som lägger ner er själ i detta omväxlande, fantastiska och tuffa utvecklingsarbete!

FÖRUTOM ATT SAMLA ER ÄR MÅLET ATT NÄTVERKA, dela erfarenheter –
goda som mindre goda, tips och idéer. Tillsammans besitter ni en unik kunskap och inblick i vardagens ständiga utmaningar att leverera upplevelser som ska attrahera såväl befintliga som presumtiva invånare, besökare och näringsidkare.

DESSA TRÄFFAR ARRANGERAS av Sveriges Centrumutvecklare och
Svenska Stadskärnor med stöd av Fastighetsägarna, Svensk Handel och Visita. Träffarna arrangeras två gånger om året. Nedan kan du ladda ner dokumentationen från förra träffen samt inbjudan till nästa!


LÄNK TILL "Dokumentation Citygroups 5 september 2017"

LÄNK TILL "Inbjudan Citygroups 5 februari 2018"SLUTRAPPORT UTVECKLING AV AKTÖRSSAMVERKAN KOPPLAT TILL TRAFIKSTRATEGIER

Trafikverket och Svenska Stadskärnor har tillsammans initierat detta projekt
rörande aktörssamverkan som resulterat i råd och stöd för samverkan för bättre trafikstrategiarbete med fokus på stadsutvecklare och citysamverkare, som normalt sett inte har kännedom om trafikplanering eller TRAST. Projektet har drivits av Svenska Stadskärnor som ett samverkansprojekt med projektstäder som bidragit med ovärderliga erfarenheter och perspektiv samt tre representanter från Svenska Stadskärnors Forskarråd.

De deltagande städerna har varit Stockholm, Kalmar, Helsingborg, Härnösand,
Västervik, Eskilstuna, Falkenberg, Östersund och Örnsköldsvik. Arbetet med att ta fram råden har skett i samverkan med Trafikverket och Svenska Stadskärnors Forskarråd.


LÄNK TILL SLUTRAPPORTEN HÄR!NOMINERA TILL ÅRETS PURPLE FLAG OMRÅDE 2017

– för en bättre och tryggare kvällsupplevelse!

Vi vill uppmärksamma det viktiga arbetet som våra svenska certifierade Purple Flag-städer har gjort och gör för att skapa en bättre och tryggare kvällsupplevelse för stadens invånare och besökare. Utmärkelsen tillfaller den Purple Flag-certifierade stad som bäst uppfyller kriterierna för de fyra tidszonerna och fem fokusområden i sitt Purple Flag-område. Utmärkelsen delas ut under festliga former på Sweden Urban Arenas bankett den 23 oktober i Stockholm.

LÄS MER HÄR: Nomeringsunderlag Årets Purple Flag 2017


1-2 Juni 2017, Malmö

WORLD TOWNS LEADERSHIP SUMMIT 2017

The second World Summit for practitioners in city and downtown deveIopment was held in Malmö with participants from all over the world. The first meeting was held in Edinburgh last year and next year Berlin will host the event. The global organization IDA - International Downtown Association arrange the meetings together with the national city management organization, this time the Swedish Association of Town and City Management.

Photos here: BILDARKIV

Presentations here:
CHRISTER LARSSON - STADSBYGGNADSDIREKTÖR MALMÖ STAD (on request)
ILMAR REEPALU - FD KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE MALMÖ STAD
TINE FUCHS - DIRECTOR OF URBAN DEVELOPMENT, GERMANY


21 MARS 2017

ANBUDSFÖRFRÅGAN OM UTBILDNINGSPARTNER OCH EXTERNT PROJEKTSTÖD

Malmö Citysamverkan har beviljats stöd från Europeiska Socialfonden för sitt kompetensutvecklingsprojekt ”CityAkademin”. Projektets övergripande mål är att möta de utmaningar som handelns strukturomvandling innebär och omfattar såväl medlemsföretag som anställda för att stärka möjligheterna till långsiktigt hållbar utveckling.

Projektet startar under april 2017 och pågår under 3 år. Malmö Citysamverkan önskar leverantörer att inkomma med anbud för utbildningspartner och externt projektstöd. För mer information om upphandlingen, länkar nedan.

EXTERN RESURS - KLICKA HÄR!

UTBILDNINGSPARTNER - KLICKA HÄR!13 JANUARI 2017, Svenska Stadskärnors kontor


INFORMATIONSTRÄFF OM BID I SVERIGE

Om hur man kan starta BID-processer som bygger på samverkan på frivilliga grunder.
13 jan 2017 kl 11-14 • Jörgen Kocksgatan 1 B, Malmö.

LÄNK: Inbjudan

På informationstäffen kommer Inger Alfredsson, nationell samordnare och Marlene Hassel, BID-manager bl a att informera om:
• vad BID är och hur man startar olika BID-processer
• hur man går vidare
• deras erfarenheter från BID-processen med fem orter i Värmland och Dalarna. På kort tid har de nått resultat som överträffar allas förväntningar.

Välkommen!

Anmälan: info@svenskastadskarnor.se senast 11 januari.
Vi bjuder på lätt lunch.7-8 december 2016, Malmö Live Congress


ÅRETS PLATTFORMSDAGAR

Målet för årets plattformsdagar är att formulera grundläggande villkor för människors rätt att bo i en hållbar stad. Under två dagar ska vi diskutera bostadsfrågan och villkor för att bo och leva i en hållbar stad. Som deltagare medverkar du i en dialog som ska resultera i ett medskick till bland annat den av regeringen utsedda delegationen för Agenda 2030.


Läs mer HÄR!Höstkonferens 11 oktober, Waterfront Stockholm


SWEDEN URBAN ARENA

– tillsammans utvecklar vi morgondagens mötes- och handelsplatser


LÄS MER HÄR!

Branschorganisationerna Svenska Stadskärnor, Sveriges Centrumutvecklare och NCSC (Nordic Council of Shopping Centers) tar nu ett gemensamt initiativ och arrangerar höstens viktigaste konvent inom området köpcentrum och handelsplatser. Syftet är att sammanföra fastighetsägare, kommun, detaljhandel, centrumutvecklare och stadsplanerare för att främja utvecklingen av morgondagens mötes- och handelsplatser: levande, attraktiva och väl integrerade i ett samhälle där människor bor och verkar. 

Den 11 oktober slår vi för första gången upp dörrarna till Sweden Urban Arena, en ny nationell arena där våra målgrupper inom köpcentrum, stadsplanering, detaljhandel och food & beverage kan mötas och nätverka, ta till sig ny kunskap, inspireras och diskutera sina hjärtefrågor. Genom att tre intresseorganisationer nu gör en gemensam konferens kan vi vidga och föra samman våra respektive målgrupper för att på så sätt få större utväxling i utvecklingsfrågor och samarbeten över gränserna.

Läs hela pressreleasen här:

Sweden Urban Arena 2016Forskarkonferens 2016, 10 oktober, Scandic Klara Stockholm


AKTÖRSSAMVERKAN KOPPLAT TILL TRAFIKSTRATEGIER

Syftet med Forskarkonferensen är att belysa ämnen relevanta för städers, orters och platsers utveckling utifrån ett socialt, ekonomiskt och hållbart perspektiv. Årets tema är AKTÖRSSAMVERKAN där vi belyser trafikstrategier och den svenska BID-modellen. Två vitala områden som kräver nytänkande, ny kunskap och nya insikter för att möta morgondagens utmaningar och möjligheter.


LÄS MER HÄR!Frukostseminarium 22 juni, Göteborg


INGEN PARKERING – INGEN HANDEL?!

Seminariet som gjorde succé i Stockholm med fullsatt lokal och ytterligare åhörare på länk arrangeras nu även i Göteborg i samarbete med vår partner Trivector!

Läs mer HÄR!


Almedalen 5 juli, Wisby Congress

FORUM FÖR STADSUTVECKLING

Tillsammans för hållbar stadsutveckling i Sverige är temat för årets Forum för stadsutveckling i Almedalen som vi arrangerar tillsammans med Svensk Handel, Fastighetsägarna, Visita och Sveriges Centrumutvecklare. Politiker samt representanter från kommun och handel belyser och diskuterar frågor som rör bostadsbyggande/infrastruktur samt integration med Johan Wester som moderator.


Tid och plats: 5 juli kl 13-15, Wisby Strand!

Ingen föranmälan krävs men kom i tid för att få en plats!


Läs mer HÄR!


Almedalen 6 juli, Innovizion Arena

SEMINARIER - ATT GÖRA SKILLNAD!

Vi arrangerar även egna seminarier under Almedalsveckan. Lär mer och fördjupa din kunskap om den svenska BID-MODELLEN, PURPLE FLAG för en bättre kvällsupplevelse och AKTÖRSSAMVERKAN kring trafikstrategier. I dagsläget deltar 31 städer och fler är på gång.

Tid och plats:
Seminarium 6 juli kl 15-17
(Mingel, kl 17-19, föranmälan krävs, maila till info@svenskastadskarnor.se)

Plats: Innovizion Arena, Rigagränd, (Best Westerns innnergård/Strandgatan 34)

Inbjudan HÄR!


SWEDEN URBAN ARENA

11 OKTOBER 2016, STOCKHOLM WATERFRONT CONGRESS CENTER

Sweden Urban Arena är en ny nationell mötesplats där intressenter inom köpcentrum, detaljhandel och Food & Beverage samt stads- och platsutveckling kan mötas och nätverka, inspireras och diskutera. Dagen avslutas med galamiddag, underhållning och utdelning av branschpriser, bland annat Årets bästa köpcentrum och Årets Purple Flag stad. Vi kommer att fylla programmet med en mängd intressanta talare och ämnen, ett axplock kan du redan nu se i länken nedan.

LÄNK HÄR!


Säkerhetsveckan 2016, Svensk Handel

Många av er har säkert redan hört talas om Säkerhetsveckan, eller Anmälningsveckan som den också kallas, men här kommer lite mer detaljerad information om tanken bakom satsningen och vad som kommer att hända under vecka 17 (25 april till 1 maj).


Säkerhetsveckan initierades av Svensk Handel, Livsmedelshandlarna och ICA-handlarnas förbund som en reaktion på den stora mängd stöldbrott som drabbar handeln kopplat till rättsväsendets oförmåga och ointresse att ta dessa brott på allvar. Syftet med veckan är att uppmärksamma politiker, myndigheter och medborgare på problemets omfattning, presentera skarpa förslag på förändringar som krävs för att bekämpa mängdbrotten samt tipsa anslutna butiker om hur de kan skapa en säker handelsplats.

LÄNKAR:

Informationsbrev om Säkerhetsbasen

Säkerhetsbasen steg-för-steg
Guldpartner