logo

PREFERRED PARTNERS

För att utveckla våra stadskärnor krävs stor kunskap inom många områden. Vår ambition är att underlätta för våra medlemmar att välja rätt leverantör, konsult eller föreläsare. Våra partners erbjuder dessutom våra medlemmar förmånliga priser på sina varor och tjänster. Vi lämnar referenser på förfrågan.


ANMÄL DITT INTRESSE
Är du intresserad av att komma i kontakt med våra Preferred Partners eller har ditt företag kunskaper som skulle kunna underlätta för våra medlemmar i deras utvecklingsarbete med sina stadskärnor?

Kontakta Cäthe Green på 0709-350184 eller cathe.green@svenskastadskarnor.se


Guide till våra Preferred Partners LÄNK HÄR!GULDPARTNERS 
Följande företag är hittills utvalda som våra partners, läs mer om dem längre ner:
MK Illumination är en kreativ leverantör av konceptuell, energismart julbelysning och designbelysning för alla tillfällen. Vi erbjuder en heltäckande tjänst inom våra tre affärsområden hotell/restaurang, städer /offentliga platser och köpcentrum.
MK Illumination har eget designteam och egen tillverkning. Vi arbetar med miljövänliga material och följer europeiska standarder. Våra kunder kan lita på att deras kreativa, unika belysningskoncept är säkra och håller hög kvalitet. Vårt helhetserbjudande omfattar projektering, montering och nedmontering, service och förvaring.
LÄNK: Läs mer HÄR!


Groupe Geraud är den största operatören av officiella marknader i Europa. Vi arrangerar över 1.300 marknadsdagar varje vecka, alltifrån Handels-, Producent- och Boskapsmarknader till mässor av alla slag. Vi har kontrakt med fler än 300 arrangörer och ca 600 olika marknader i städer och orter av alla storlekar, i t ex Glasgow, Bordeaux, Aberdeen, Liverpool och London.
Geraud Scandinavia Ltd grundades 2012 och erbjuder två olika marknader i Sverige och Danmark, ”International Street Market” och ”Italian Village”.
LÄNK: Läs mer HÄR!
Viscando utvecklar och marknadsför intelligenta sensorer för användning i besöksnäring och trafik. Med vårt mätsystem får du all nödvändig kunskap om besöksflöden för att kunna optimera din stadsutveckling. Vi erbjuder en unik lösning för registrering och analys av fotgängare, cyklister och fordon i ett och samma system -Enkelt, smidigt och väldigt kostnadseffektivt. Förutom att räkna besökare ser vi också varifrån man kommer, var på gatan man går och vart man tar vägen. Våra sensorer bygger på avancerad 3D-teknologi och artificiell intelligens (AI). Grunden i teknologin är densamma som människans och djurens synsystem. Evolutionen och oberoende tester bevisar vår noggrannhet.
LÄNK: Läs mer HÄR!

Bumbee Labs har med sin innovation skapat ett paradigmskifte inom besöksflödesmätningar och hur man kan erbjuda sina besökare gratis Wi-Fi. Med vetenskapliga metoder kan Bumbee Labs mycket noggrant räkna och flödesmäta besökare i städer. För att hantera den enorma mängd data som genereras har företaget utvecklat ett avancerat beslutsstöd där användarna själva kan utforska flödena, bryta ner data, titta på heatmaps, generera rapporter m.m.
LÄNK: Läs mer HÄR!Med över 20 års erfarenhet av att leverera nyckeltal baserat på besöksräkning, flödesmätning, omsättningsredovisning och väderdata är IMAS det självklara valet för handeln såväl som för stadskärnor och andra publika platser. Vårt egenutvecklade analysverktyg Xperio är ett kraftfullt och skalbart beslutsstödsystem som öppnar upp unika möjligheter till djupanalys och rationell effektivisering. Öka produktivitet och tillgänglighet, planera och genomför kampanjer, upptäck och åtgärda problem samt mycket mer. Proaktiv support och service utöver förväntan är våra ledord.
LÄNK: Läs mer HÄR!
"Content targeting by ArrivalGuides - uppdraget är att lyfta fram varumärken, deras erbjudanden och nå en ny publik. ArrivalGuides vill få varje varumärke att sticka ut från mängden och göra ett oemotståndligt val för konsumenten.
Vi tror att Content targeting från ArrivalGuides är en bra lösning för varumärken, eftersom vårt team av experter arbetar för att öka varumärkets medvetenhet, bygga en varumärkesigenkänning, öka webbtrafiken och enkelt kunna navigera system.


Content Targeting av Arrivalguides levererar en helt anpassad marknadsföringskampanj, inklusive kampanjdesign, copywrite och daglig optimering" .
LÄNK: Läs mer HÄR!  

Med en egen Stadsapp kan ni förena gemenskapen för bättre lokala affärer. Här kan stadens intressenter mötas och tillsammans jobba mot nya intäktsmöjligheter genom gemensamma centrumaktiviteter. Samla matnyttigheter, lokala nyheter, evenemang och erbjudanden på ett ställe och erbjud invånarna samt besökarna blixtsnabb kommunikation via er egen App. Appen har även funktioner för intern/extern kommunikation, betallösningar, meddelanden samt push. Tekniken kommer aldrig att gå så sakta som den gör idag…hur ser tekniken ut imorgon? Vi vet att ovannämnda kan verka skrämmande men vi hjälper er, WIP ligger alltid steget före och förser er med den nyaste tekniken varje dag.
LÄNK: Läs mer HÄR!
 
CADO är en professionell leverantör av nya lekplatser och nya redskap till existerande lekplats. Med en lekplats från CADO vet ni att säkerheten, kvaliteten och detaljerna är på plats. Vi har levererat lekplatser till skolor, förskolor, parker, bostadsrättsföreningar, kommuner och många fler. 
CADO har ett klart mål - vi vill med unika produkter och utomhusdesign göra skillnad, skapa harmoni och balans med hänsyn till våra framtida generationer. Vi har i många år designat och levererat lekplatsprojekt, sport och rörelseprojekt och utomhusmiljöer med kompetent rådgivning, bra service och unika produkter.
LÄNK: Läs mer HÄR!
FILLIt stärker den lokala handeln på din ort. FILLit är marknadsledande i Sverige. Vi har en lång och gedigen kunskap om kundklubbar, relationsmarknadsföring och mediebranschen i stort. Det gör det tryggt för dig att samarbeta med oss. Vi finns också i Danmark och Tyskland. Våra kunder är mediekoncerner, fristående gratistidningar, köpmannaföreningar och centrumföreningar.
LÄNK: Läs mer HÄR!

The Cloud är Europas största oberoende wifi operatör som, med hjälp av en egenutvecklad wifi plattform, erbjuder kunder och partners möjligheten att skapa attraktiva miljöer, såväl kommersiella som offentliga. Vid sidan om klassisk internetaccess kan wifi plattformen anpassas efter specifika behov, såsom att erbjuda eTjänster, direkt marknadsföring eller att förmedla ett budskap. Därtill kan andra tjänster anslutas, såsom kassaterminaler, kameror, digitala skärmar mm och i förlängningen nyttjas som en del i utvecklingen av den hållbara och smarta staden.
LÄNK: Läs mer HÄR!
EWF Eco´s affärside är att vara agent för goda miljösystem på de Skandinaviska marknaderna. EWF har i sin portfölj, produkter och system som redan finns i andra delar av världen och arbetar aktivt med egen produktutveckling och anpassningar av lösningar för den svenska marknaden.
BigBelly Solar revolutionerar arbetet med insamling av material och skräp i offentliga miljöer. Solceller driver en komprimering av materialet och en GSM uppkoppling som skickar fyllnadsinformation och annan fakta till CLEAN, vårt webbaserade mjukvaruprogram. Högre skräpvolym med färre kärl, ger optimerade och färre transporter vilket frigör kapital och personal till annan verksamhet.

Springboard är ledande leverantör av automatiserad besöksräknare och erbjuder lösningar för alla besöksmiljöer. Att mäta antalet besökare skapar ett objektivt och löpande mått på hur väl olika aktiviteter och strategiska insatser påverkar kundflödet.
LÄNK: Läs mer HÄR!
Trivector Traffic- vi hjälper våra kunder att utveckla trafiklösningar för en hållbar framtid. Ett effektivare, mer hållbart och säkert transportsystem i alla dess delar. Med expertis inom bland annat kollektivtrafik, cykel, miljö, parkering, resvanor, utvärderingsmetodik och processledning kan vi aktivt stödja en hållbar stads- och centrumutveckling. Vi gör det genom konsultinsatser, forskning, utbildning och programvaror. Våra tjänster och lösningar bygger på kunskap och kompetens, med utgångspunkt i vetenskapliga metoder och forskningsresultat.
LÄNK: Läs mer HÄR!
Köpguiden har sedan 2002 hjälpt ett 80-tal stadskärnor och köpcentrum att snabbt öka antalet kunder och besökare. Den vanligaste metoden är våra speciellt framtagna kuponghäften som vi delar ut vid centrum, i samband med festivaler, event, turistinformation, personligen till företag etc. men även via t.ex. DR till hushållen. Till skillnad mot de flesta andra marknadsföringsmetoder ger en kampanj med Köpguiden direkt tydliga resultat. Redan samma dag vi startar kampanjen börjar kunder komma till de olika verksamheterna.
LÄNK: Läs mer HÄR! 


HUI Research är experter på handel och konsumtion och bedriver framgångsrik konsultverksamhet inom handel, turism och destinationsutveckling. HUI har ett brett erbjudande som bland annat innehåller analys, omvärldsbevakning, rådgivning och processledning. HUI bedriver också forskning i frågor viktiga för detaljhandeln och besöksnäringen.

LÄNK: Läs mer HÄR! 


Sweco erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredningar och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning. I Sverige finns Sweco på ett femtiotal orter och erbjuder ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur , vatten och miljö, projektledning, energisystem, geografisk IT, industri samt strategi och analys. Swecos ingenjörer, arkitekter och miljöexperter samverkar för att bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle.
LÄNK: Läs mer HÄR!Clear Channel är ett av Sveriges ledande medieförsäljningsbolag och även känt som Sveriges största företag inom utomhusmedia med cirka 90 anställda. Företaget ägs sedan 1998 av den amerik anska koncernen Clear Channel Communications Inc. Koncernen finns representerad i 66 länder och är världens största bolag inom utomhusreklam. Clear Channels produktportfölj möjliggör för varumärken att få kontakt med konsumenter i olika miljöer genom många olika reklamformat över hela Sverige. Clear Channel når människor när de är på väg, på rätt plats och vid rätt tid. Clear Channel finns där varumärken möter människor.
LÄNK: Läs mer HÄR!Vi är en svensk leverantör med en lång och gedigen erfarenhet av besöksräkning, omsättningsredovisning och visualisering av nyckeltal. Vi levererar färdiga system och lösningar till både stadskärnor, köpcentrum och detaljhandeln.
LÄNK: Läs mer HÄR!WSP har lång och gedigen erfarenhet av projekt som på olika sätt är relaterade till handel. De kan bistå med olika typer av utredningar som underlättar planering av större handelsprojekt. WSP:s breda kompetens runt om i landet är en stor styrka och de kan delta i hela processen från tidiga planer till fungerande affärscentrum.
LÄNK: Läs mer HÄR!
CBScity har idag nära 40 stadskärnor som använder företagets presentkortslösning. Vi jobbar med en smidig Presend-lösning som innebär att presentkortet hanteras som ett vanligt VISA-kort och därför behövs inga separata butiksavtal - butikerna kan redan ta emot det. CBScity levererar en komplett helhetslösning med allt från support till säljstationer.
LÄNK: Läs mer HÄR! 

Ramböll är en ledande samhällsrådgivare med över 13 000 experter i 35 länder som brinner för inspirerande och nytänkande lösningar som kommer kunder, slutanvändare och samhälle till nytta. Vi skapar hållbara lösningar och erbjuder ett brett utbud av tjänster inom byggnader, transport, projektledning, miljö, vatten, energi, olja & gas och management consulting.  I Sverige har Ramböll cirka 1 500 medarbetare på ett 30-tal kontor.
 
Ramböll har en helhetssyn på stadsutveckling som omfattar strategi, planering och tekniska designtjänster i världsklass som bygger på en integrerad bas med tvärvetenskapliga kunskaper. Vår filosofi är att alltid planera och skapa tekniskt välfungerande lösningar som främjar en förbättrad livskvalitet.
LÄNK: Läs mer HÄR!

Wester+Elsner arkitekter drivs av att vara en värdeskapande stadslivsutvecklare.
Vi ser arkitekturen som ett medel att forma stadslivet. Och då är det viktigt att vi gör det på ett sätt som genererar maximal nytta för stadens invånare och våra beställare.
Med vår erfarenhet kan vi väva samman många olika och komplexa behov och skapa liv i staden eller på en plats.

Vi förstår vad som genererar flöden och utgår i vår process alltid från analys och behov som därefter genererar gestaltning. Vi verkar i hela spektrat från en rådgivande roll, analys och lösning till gestaltning och projektering i den traditionella arkitektrollen.
Det gör vi i allt ifrån större stadsutvecklingsprojekt som inkluderar både handel, bostäder, arbetsplatser, kultur och en mängd annat i ett gemensamt sammanhang, ner till inredningsprojekt och enskilda byggnader.
Vi jobbar för närvarande över hela Sverige och Norden, samt i Baltikum och har idag ett 60-tal medarbetare och kontor både i Göteborg och Stockholm
Viametrics är en av världens ledande leverantörer av besöksräkningssystem. Vi finns idag i 50 länder runt om i världen och räknar miljarder besökare varje år. Besöksstatistiken visar trender och tendenser som utgör kvalificerade beslutsunderlag för såväl daglig drift som strategiska beslut. De flesta av våra kunder återfinns bland butikskedjor, köpcentrum och i offentliga miljöer.

Tillförlitlig och jämförbar statistik över besökare, gäster, medborgare, kunder eller publik skapar nya möjligheter. Besöksstatistiken visar trender som blir kvalificerade beslutsunderlag för såväl den dagliga driften som strategiska beslut.
LÄNK: Läs mer HÄR!

Guldpartner