Svenska Stadskärnor | Mars 12, 2021

Läs vårt senaste nyhetsbrev

Utmärkelsen Årets Stadskärna delas inte ut i år

– Vi såg verkligen fram emot att kora Årets Stadskärna i Östersund, tyvärr blev det inte så, säger Annika Boman ordförande för juryn av utmärkelsen Årets Stadskärna. När flera av de städer som tidigare anmält sitt intresse, backade sitt beslut, på grund av ändrade prioriteringar orsakade av pandemin, väljer juryn att inte dela ut priset i år. Beslutet är taget med respekt för städernas situation.Även om utmärkelsen Årets Stadskärna 2021 inte delas ut i år, kommer vi att premiera särskilda insatser i form av hederspris. Det tillkännages i samband med Årskonferensen den 15-16 september i Östersund. Temat för Årskonferensen är ”Den värdefulla staden” som vi kommer att belysa utifrån olika perspektiv.

Några axplock från innehållet:

Lyckad premiär för den digitala Citygroupträffen 

Uppslutningen till våra Citygroupträffar som vi genomför tillsammans med Sveriges Centrumutvecklare är som vanligt stor, så även denna gång när de genomfördes i digital form. Många fiffiga och kreativa idéer utbyttes mellan deltagarna, vilket du kan läsa om här. Här kommer kompletterande material från Piteå som visar deras kreativa coronainsatser under 2020, se deras bildspel här.

Glädjespridare året runt

Vi har intervjuat Niclas Johansson, vd för MK Illumination Sweden. Läs hela artikeln här

Läs hela nyhetsbrevet via denna länk