Årets Stadskärna

HELSINGBORG – ÅRETS STADSKÄRNA 2022! 31 maj 2023 korar vi Årets Stadskärna 2023!

På kvällen den 18 maj korades Årets Stadskärna 2022 i Östersund. Utmärkelsen gick till Helsingborg i tuff konkurrens med Simrishamn och Trollhättan. Den 31 maj 2023 får vi veta vem som blir Årets Stadskärna 2023. Värdstad är Helsingborg.

Staden för dig som vill något. Med de ledorden har förbluffande mycket åstadkommits i Årets Stadskärna 2022. ”Det är högt och lågt, brett och framåt. Stadens utmaningar möts innovativt, här ges utrymme att testa nya projekt när stadens mellanrum fylls och knyts ihop. Gemensamt skapas en stadskärna som alla älskar att vara i.”  Det är handlingskraft och modiga aktörer som har tagit Helsingborg till vinnaren av utmärkelsen Årets Stadskärna 2022 – i tuff konkurrens med finalisterna Trollhättan och Simrishamn. Under onsdagskvällen den 18 maj fick de ta emot Svenska Stadskärnors prestigefyllda utmärkelse Årets Stadskärna 2022 i Östersund.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Helsingborg jobbat på ett föredömligt sätt under lång tid, förklarar Annika Boman, juryns ordförande och styrelseledamot i Svenska Stadskärnor

Juryns motivering:

Det är tydligt, strukturerat och det är långsiktigt. Vid taktpinnen finns en modig cityorganisation som lagt stor vikt vid att inte att vara personberoende och som vågar testa nytt tillsammans med stadens aktörer och invånare. Visionen och målen är klara och leder såväl näringsliv som kommun framåt i snabb takt – i riktning mot en älskad stadskärna!

Läs hela pressreleasen här.

Bli inspirerad

Ta del av de nominerade städernas arbete som de presenterar i sina respektive publika versioner av sin ansökan.

Presentation och film Helsingborg   Bankettfilm

Presentation Simrishamn och film  Bankettfilm

Presentation Trollhättan och film    Bankettfilm

Få inspiration även från tidigare vinnare här.


ANSÖKAN TILL ÅRETS STADSKÄRNA

Här kan du ladda ner Fakta om ansökan till Årets Stadskärna

För att få ansökningshandlingar till Årets Stadskärna maila till oss på info@svenskastadskarnor.se

Behöver ni förnya ert QM skicka ett mail till oss info@svenskastadskarnor.se

Läs även nyhetsbrevet med mer information här. 

2022 års nominerade städer
Helsingborg
Simrishamn
Trollhättan