Årets Stadskärna

ÖSTERSUND ÅRETS STADSKÄRNA 2019

”Allt vi gör, gör vi för att människor ska tycka om Östersund”. Stadskärnans puls genereras av oss som bor här – tillsammans skapar vi en plats som ska kännas levande, attraktiv och trygg för alla – året om. ” Det är ord och inga visor som har tagit Östersund till vinnaren av utmärkelsen Årets Stadskärna 2019 – i tuff konkurrens med finalisterna Karlskrona och Åmål. På kvällen den 22 maj fick de ta emot Svenska Stadskärnors prestigefyllda utmärkelse Årets Stadskärna 2019 i Linköping.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad eller ort som visar på störst framsteg, utveckling och förnyelse av centrum. Det ska bygga på samarbete mellan både privata och offentliga aktörer, vilket Östersund har gjort på ett föredömligt sätt under många år, förklarar Eva Hägglund, vice ordförande i Svenska Stadskärnor och tillika juryns ordförande.

Juryns motivering:
Det är lätt att snabbt komma till tals och få sina idéer och planer hörda av staden. Samtidigt omvandlats projekt till ordinarie verksamhet med långsiktiga mål. Näringsliv och kommun likväl som civilsamhället är delaktiga, planen är klar och målen är tydliga. Något som leder till att galna idéer kan bli en innovativ verklighet till stor glädje för invånare och besökare. ”Allt vi gör, gör vi för att människor ska tycka om vår stad!”

ÅRETS STADSKÄRNA 2022

På grund av pandemin delades inte utmärkelsen Årets Stadskärna 2021 ut. Utmärkelsen återupptas igen nästa år i samband med Årskonferensen i Östersund 18-19 maj. Prisutdelningen sker på kvällen den 18 maj 2022.

Här kan du ladda ner Fakta om ansökan till Årets Stadskärna

För att få ansökningshandlingar till Årets Stadskärna maila till oss på info@svenskastadskarnor.se

Behöver ni förnya ert QM skicka ett mail till oss info@svenskastadskarnor.se

 
Bli inspirerad

Ta del av de nominerade städernas arbete som de presenterar i sina respektive publika versioner av sin ansökan.

Presentation Karlskrona
Presentation Åmål
Presentation Östersund

    
    Film Karlskrona                   Film Åmål                          Film Östersund
2019 års nominerade städer
Åmål
Åmål
Åmål
Flygbild Karlskrona
Karlskrona Stortorget
Karlskrona Stadsmarinan
Östersund
Norrsken i Östersund
Östersund