Årets Stadskärna

ÖSTERSUND ÅRETS STADSKÄRNA 2019

”Allt vi gör, gör vi för att människor ska tycka om Östersund”. Stadskärnans puls genereras av oss som bor här – tillsammans skapar vi en plats som ska kännas levande, attraktiv och trygg för alla – året om. ” Det är ord och inga visor som har tagit Östersund till vinnaren av utmärkelsen Årets Stadskärna 2019 – i tuff konkurrens med finalisterna Karlskrona och Åmål. På kvällen den 22 maj fick de ta emot Svenska Stadskärnors prestigefyllda utmärkelse Årets Stadskärna 2019 i Linköping.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad eller ort som visar på störst framsteg, utveckling och förnyelse av centrum. Det ska bygga på samarbete mellan både privata och offentliga aktörer, vilket Östersund har gjort på ett föredömligt sätt under många år, förklarar Eva Hägglund, vice ordförande i Svenska Stadskärnor och tillika juryns ordförande.

Juryns motivering:
Det är lätt att snabbt komma till tals och få sina idéer och planer hörda av staden. Samtidigt omvandlats projekt till ordinarie verksamhet med långsiktiga mål. Näringsliv och kommun likväl som civilsamhället är delaktiga, planen är klar och målen är tydliga. Något som leder till att galna idéer kan bli en innovativ verklighet till stor glädje för invånare och besökare. ”Allt vi gör, gör vi för att människor ska tycka om vår stad!”

Ansök till Årets Stadskärna
Fakta om QM-certifiering

Årets Stadskärna 2020 koras den 27 maj i Östersund i samband med vår Årskonferens.

Läs mer här

Bli inspirerad

Ta del av de nominerade städernas arbete som de presenterar i sina respektive publika versioner av sin ansökan.

Presentation Karlskrona
Presentation Åmål
Presentation Östersund

    
    Film Karlskrona                   Film Åmål                          Film Östersund
2019 års nominerade städer
Åmål
Åmål
Åmål
Flygbild Karlskrona
Karlskrona Stortorget
Karlskrona Stadsmarinan
Östersund
Norrsken i Östersund
Östersund