Bakgrund

I november 2021 lanserades den nationella upplysningskampanjen “Ingen puls utan din” som belyser vikten av just din närvaro i stadskärnan. Kampanjen hade 40 medverkande städer som avsändare och fick ett bra genomslag runt om i landet, inte minst tack vare varje medverkande stads lokala insatser i press och sociala medier. 2022 deltog 46 städer. Del två av kampanjen lanserades i juni 2022, den här gången med 46 städer som avsändare. I samband med kampanjen skrevs även ett öppet brev till näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson om vikten av en levande stadskärna, du kan ta del av brevet här.

Kampanjen har bidragit med flera positiva effekter för stadskärnorna som deltagit. ”Kampanjen är laddad med positiva värden och ett viktigt budskap. Den har bidragit till en bättre sammanhållning bland näringslivet och våra medlemmar, och format en ”vi-känsla” när vi rullade ut kampanjen. Vi fick en positiv spridning i våra digitala kanaler och i det fysiska rummet, som uppskattades av invånarna” säger Aljoša Lagumdžija, VD på Södertälje City. Att så pass många stadskärnor deltog i kampanjen resulterade i en nationell spridning. ”För oss är det en självklarhet att väcka engagemanget och belysa vikten av en levande stadskärna. Att delta i den gemensamma kampanjen underlättar i framtagandet av material, idé och ger också legitimitet till budskapet när det inte bara är vi själva som står bakom det.” säger Marcus Pallvid, verksamhetsledare och centrumutvecklare på City Trollhättan. Del tre av kampanjen håller just nu på att tas fram och kommer lanseras under våren.

Läs om de tidigare kampanjerna här.

Ingen puls utan din – del 3  lansering 5 maj 2023

Målet med årets kampanj är minst 50 medverkande städer, vilket vi har nått. 52 städer medverkar i årets kampanj.  I år är det fokus på vardagens alla superhjältar – människorna som genom möten med andra gör staden eller orten till en plats full av liv. Stort som smått, vardag och fest, shopping och strosande. Känslor och samhörighet. Resultatet blir en visuellt tilltalande digital kampanj som sätter strålkastarna på vardagens alla människor. Den startar fredag 5 maj och pågår i fyra veckor. Läs pressreleasen här 

Ingen stad utan dig. Ingen puls utan din.

En helt vanlig dag. Med helt oväntade upplevelser. Det är det en stadskärna är. Men den skulle inte vara mycket utan dig. Tack för att du fortsätter umgås, skratta och handla i just din stad.

INGEN PULS UTAN DIN är den nationella kampanjen som påminner om att du spelar roll för din stadskärna.

Upplevelser

Du gör staden du bor i till din egen ⭐ Rutin och ärenden. Nöjen och jobb. Och mitt i allt – ett hej till busschauffören och ett leende till den som aldrig glömmer att du vill ha mjölk i kaffet ☕ Små möten med stor betydelse. I din stad.

Vilket är ditt bästa minne från din stad?

INGEN PULS UTAN DIN är den nationella kampanjen som påminner om att du spelar roll för din stad.

Möten

Av en slump, ett efterlängtat möte. Vem längtar du efter att springa in i? 🤗

En stadskärna är en plats för möten, fniss, känslor och trygghet. Men den skulle inte vara mycket utan just dig. Så tack❣️

INGEN PULS UTAN DIN är den nationella kampanjen som påminner om att du spelar roll för din stadskärna.

Trygghet

NATIONELL
Ett leende, en kram, en känsla. En stadskärna fylls av möten – stora som små. Tack för att du gör staden till din egen 🙏💜

INGEN PULS UTAN DIN är den nationella kampanjen som påminner om att du spelar roll för en stadskärna full av liv.

Vänskap

Ett hej. Ett leende. En varm känsla 💕

Du spelar roll. Det vill vi tacka dig för. För det är ganska enkelt egentligen. Ingen stad utan dig. Ingen puls utan din.

INGEN PULS UTAN DIN är den nationella kampanjen som påminner om att du spelar roll för din stadskärna.

Medverkande

Varje kampanj tas fram av en arbetsgrupp bestående av representanter från olika stadskärnor. Kampanjen för 2023 är framtagen av denna arbetsgrupp, i samarbete med digitalbyrån We dig it.