Preferred Partners

Att utveckla och göra våra städer och orter attraktiva ur ett socialt, samhällsekonomiskt och hållbart perspektiv är både komplext, omfattande och otroligt spännande. Det kräver inte bara specialistkompetens och helhetslösningar utan även support, service och produkter inom många områden. Våra Preferred Partners erbjuder ett brett utbud av varor och tjänster inom stads- och samhällsutveckling till förmånliga medlemspriser.

Hitta rätt leverantör, produkt och tjänst

Grundläggande för våra Preferred Partners är att de, förutom sin kompetens och erfarenhet, också har ett engagemang för att stötta stadsutvecklingen i Sverige. Utöver det. har vi som kriterium att man ska kunna lämna kundreferenser från minst två städer. För att kunna erbjuda dig valfrihet och geografisk tillgänglighet kan det finnas flera partners inom samma specialområde.

ANMÄL DITT INTRESSE
Är du intresserad av att komma i kontakt med våra Preferred Partners eller har ditt företag kunskaper som skulle kunna underlätta för våra medlemmar i deras utvecklingsarbete med sina stadskärnor?
Kontakta Cäthe Green på 0709-350184 eller cathe.green@svenskastadskarnor.se 

Våra Preferred Partners

För att utveckla våra stadskärnor krävs stor kunskap inom många områden. Vår ambition är att underlätta för våra medlemmar att välja rätt leverantör, konsult eller föreläsare. Våra partners erbjuder dessutom våra medlemmar förmånliga priser på sina varor och tjänster. Vi lämnar referenser på förfrågan.

MK Illumination

MK Illumination är en kreativ leverantör av konceptuell, energismart julbelysning och designbelysning för alla tillfällen. Vi erbjuder en heltäckande tjänst inom våra tre affärsområden hotell/restaurang, städer /offentliga platser och köpcentrum. MK Illumination har eget designteam och egen tillverkning. Vi arbetar med miljövänliga material och följer europeiska standarder. Våra kunder kan lita på att deras kreativa, unika belysningskoncept är säkra och håller hög kvalitet. Vårt helhetserbjudande omfattar projektering, montering och nedmontering, service och förvaring.


Geraud Markets

Geraud Markets Sweden AB har sedan mer än 10 år arrangerat International Street Market, som vid det här laget besökt 28 svenska städer och dessutom arrangerat Italian Village i 20 städer. International Street Market har nu bytt namn till International Food Festival. Det nya namnet speglar bättre hur verksamheten har utvecklats, till en mer renodlad matfestival. Och vem vill inte ha en matfestival av hög kvalité som dessutom kommer färdigförpackad med minimalt arbete för kommunen? Erfarenheten visar att matfestivaler påtagligt ökar intresset för att besöka stadens gator och torg under en fyra till fem-dagarsperiod. Oavsett om det gället Internationell mat eller renodlad Italiensk, som Italian Village. Vårt bokningsläge gör det nödvändigt med god framförhållning. Geraud Markets Sweden ingår i Groupe Geraud som är ett familjeföretag som bildades 1889 i Frankrike. Gruppen är den största operatören av officiella marknader i Europa, bl a i Frankrike och England.
Välkommen att kontakta oss för en dialog om matmarknader.
François-Xavier Mauraisin +46(0)73 728 94 19, francois.mauraisin@groupegeraud.se
Patrick Quist: +46 (0)70 525 12 60, patrick@quistab.se


ArrivalGuides

"Content targeting by ArrivalGuides – uppdraget är att lyfta fram varumärken, deras erbjudanden och nå en ny publik. ArrivalGuides vill få varje varumärke att sticka ut från mängden och göra ett oemotståndligt val för konsumenten. Vi tror att Content targeting från ArrivalGuides är en bra lösning för varumärken, eftersom vårt team av experter arbetar för att öka varumärkets medvetenhet, bygga en varumärkesigenkänning, öka webbtrafiken och enkelt kunna navigera system. 

Content Targeting av Arrivalguides levererar en helt anpassad marknadsföringskampanj, inklusive kampanjdesign, copywrite och daglig optimering" .


Bumbee Labs

Bumbee Labs har med sin innovation skapat ett paradigmskifte inom besöksflödesmätningar och hur man kan erbjuda sina besökare gratis Wi-Fi. Med vetenskapliga metoder kan Bumbee Labs mycket noggrant räkna och flödesmäta besökare i städer. För att hantera den enorma mängd data som genereras har företaget utvecklat ett avancerat beslutsstöd där användarna själva kan utforska flödena, bryta ner data, titta på heatmaps, generera rapporter m.m.


CADO

CADOs stora utmaning nu och många år framåt är att leverera lekmiljöer som är hållbara, beständiga och Svanen märkta. Detta är en process som tar tid, men vi är på god väg med den nya produktgruppen Click & Play. CADO har ett klart mål – vi vill med unika produkter och utomhusdesign göra skillnad, skapa harmoni och balans med hänsyn till våra framtida generationer. Vi har i många år designat och levererat lekplatsprojekt, sport, rörelse och utomhusmiljöer med kompetent rådgivning, bra service och unika produkter.


CBScity

CBScity har idag nära 40 stadskärnor som använder företagets presentkortslösning. Vi jobbar med en smidig Presendlösning som innebär att presentkortet hanteras som ett vanligt VISA-kort och därför behövs inga separata butiksavtal – butikerna kan redan ta emot det. CBScity levererar en komplett helhetslösning med allt från support till säljstationer.


Clear Channel

Clear Channel är ett av Sveriges ledande medieförsäljningsbolag och även känt som Sveriges största företag inom utomhusmedia med cirka 90 anställda. Företaget ägs sedan 1998 av den amerik anska koncernen Clear Channel Communications Inc. Koncernen finns representerad i 66 länder och är världens största bolag inom utomhusreklam. Clear Channels produktportfölj möjliggör för varumärken att få kontakt med konsumenter i olika miljöer genom många olika reklamformat över hela Sverige. Clear Channel når människor när de är på väg, på rätt plats och vid rätt tid. Clear Channel finns där varumärken möter människor.


EWF ECO

EWF Ecos affärsidé är att vara agent för goda miljösystem på de Skandinaviska marknaderna. EWF har i sin portfölj, produkter och system som redan finns i andra delar av världen och arbetar aktivt med egen produktutveckling och anpassningar av lösningar för den svenska marknaden. BigBelly Solar revolutionerar arbetet med insamling av material och skräp i offentliga miljöer. Solceller driver en komprimering av materialet och en GSM uppkoppling som skickar fyllnadsinformation och annan fakta till CLEAN, vårt webbaserade mjukvaruprogram. Högre skräpvolym med färre kärl, ger optimerade och färre transporter vilket frigör kapital och personal till annan verksamhet.


FILLit

10 år som specialist på kundklubbar
Här delar FILLit med sig av tips för att skapa en framgångsrik långsiktig kundklubb.

På butiksnivå: Kampanjer till dina medlemmar
• Se till att du har intern alt extern kompetens för att göra effektiva kampanjer.
• Se till att alla aktiviteter är mätbara!
• Använd dig av automatiska kampanjer, t.ex. återvinna, välkommen, födelsedagar etc.
• Skapa en god relation med kunden. Låt kunden känna sig VIP, t.ex. genom att få förtur på rea. Detta leder till lojalitet.
• Våga göra urval och ha korta tidsbegränsade erbjudanden.

Generella tips
• Se till att ni kan följa klubbens utveckling över tid. Vad den ger er för effekt! Ökar antalet köptillfällen för kund? Snittköp i kr?
• Har leverantören närvaro förmedlar tips till butik om lyckade kampanjer /försäljningsdrivande aktiviteter

På ortsnivå:
• Se till att leverantören kan ge både konsumenten och personalen uppdaterad status i klubben (erbjudanden, bonus etc.).
• Säkra att leverantören har rätt att ge feedback till alla deltagande lokala butiker.
• Viktigt att göra en aktivitetsplan för varje enskild butik och för hela orten.


Go Loyal

Vi digitaliserar den fysiska handeln. Sedan starten 2009 har vi hjälpt städer, handelsplatser och några av Europas största köpcentrum att driva försäljning och skapa insikt om sina besökare. Med rolig och användarvänlig teknik skapar vi värden för besökare, handelsplats och handlare.
Nu lanserar vi Cityplay
Cityplay är vårt kundprogramskoncept för städer och shoppingdistrikt. Med Cityplay identifierar vi kunderna och genom att analysera deras beteende och aktivitet hjälper vi städer, retailers och lokala handlare att maximera fördelarna med att vara lokal.
Läs mer på www.goloyal.se


Hockey Practice

Ett bra sätt att skapa en levande stadskärna under vintern är att bygga en mobil och flexibelt utformad isbana. HockeyPractice har lång erfarenhet av att leverera mobila isbanor såväl konstfrusna som naturisbanor i stadskärnor och i torgmiljöer. Vi hjälper er med utformning och anpassning till er befintliga stadsmiljö för att isbanan ska bli så attraktiv som möjligt. En mycket spännande isbanelösning är skateways - isbanor som ringlar sig genom stadsmiljön och som ger unika åkupplevelser varv efter varv. Inga markförberedelser behövs - vi anpassar skatewayen efter förutsättningarna i parken.

HP blev utsedd till vinnare av Innovationspriset vid Träffpunkt idrott 2018 för sin naturisbanelösning.


HUI Research

HUI Research är experter på handel och konsumtion och bedriver framgångsrik konsultverksamhet inom handel, turism och destinationsutveckling. HUI har ett brett erbjudande som bland annat innehåller analys, omvärldsbevakning, rådgivning och processledning. HUI bedriver också forskning i frågor viktiga för detaljhandeln och besöksnäringen.


ID Kommunikation

Vår mission är att göra marknadsföring som är enklare att förstå och roligare att uppleva, och generera lönsamhet åt våra kunder. Tillsammans arbetar vi med att hitta affärsdrivande och kreativa lösningar som vilar tryggt på en långsiktig och väl förankrad strategi.


IMAS

Med över 20 års erfarenhet av att leverera nyckeltal baserat på besöksräkning, flödesmätning, omsättningsredovisning och väderdata är IMAS det självklara valet för handeln såväl som för stadskärnor och andra publika platser. Vårt egenutvecklade analysverktyg Xperio är ett kraftfullt och skalbart beslutsstödsystem som öppnar upp unika möjligheter till djupanalys och rationell effektivisering. Öka produktivitet och tillgänglighet, planera och genomför kampanjer, upptäck och åtgärda problem samt mycket mer. Proaktiv support och service utöver förväntan är våra ledord.


Köpguiden

Köpguiden har sedan 2002 hjälpt ett 80-tal stadskärnor och köpcentrum att snabbt öka antalet kunder och besökare. Den vanligaste metoden är våra speciellt framtagna kuponghäften som vi delar ut vid centrum, i samband med festivaler, event, turistinformation, personligen till företag etc. men även via t.ex. DR till hushållen. Till skillnad mot de flesta andra marknadsföringsmetoder ger en kampanj med Köpguiden direkt tydliga resultat. Redan samma dag vi startar kampanjen börjar kunder komma till de olika verksamheterna.


mAnalyze

Vi är en svensk leverantör med en lång och gedigen erfarenhet av besöksräkning, omsättningsredovisning och visualisering av nyckeltal. Vi levererar färdiga system och lösningar till både stadskärnor, köpcentrum och detaljhandeln.


Microlog

Microlog levererar självbetjäningsterminaler till bland annat stadskärnor, köpcentrum, parkeringsbolag, tullverk, flygbussar, biografer och muséer. Micrologs presentkortsautomater och ombudskassor kan användas oavsett val av presentkortslösning. Med över 300 presentkortsautomater och kassor i dagligt bruk på ett stort antal handelsplatser är Microlog Skandinaviens ledande leverantör. Hög kvalitet, enkelhet och stabilitet kombineras med funktioner som minskar köandet och administrationen, det stöttar marknadsföring samt underlättar löpande service och support.


Nola

NOLA MÖBLERAR STADSKÄRNAN
Under snart 40 år har NOLA utvecklat produkter för publika platser. Vi arbetar med miljön i fokus och strävar efter att tillsammans med våra kunder och samarbetspartners verka för en hållbar framtid. 2019 har Nola tillsammans med en av våra främsta formgivare Thomas Bernstrand utvecklat ett nytt flexibelt byggsystem med oändliga variationsmöjligheter. CENTRAL byggsystem gör det möjligt att skapa sociala mötesplatser såväl ute som inne.


Parkman

Inga bommar – inga böter – med vårt kamerabaserade system Autopay får du högre parkeringsintäkter och nöjdare kunder. Dessutom slipper du kontrollavgifter. Parkman Sverige AB startades på våra uppdragsgivares förfrågan, då de efterlyste ett nytt personligt parkeringsbolag, som jobbar mer kundorienterat. Vår filosofi är att vara ett lönsamt företag baserat på långsiktiga relationer med våra kunder istället för att skapa intäkter via kontrollavgifter.


Ramböll

Ramböll är en ledande samhällsrådgivare med över 13 000 experter i 35 länder som brinner för inspirerande och nytänkande lösningar som kommer kunder, slutanvändare och samhälle till nytta. Vi skapar hållbara lösningar och erbjuder ett brett utbud av tjänster inom byggnader, transport, projektledning, miljö, vatten, energi, olja & gas och management consulting. I Sverige har Ramböll cirka 1 500 medarbetare på ett 30-tal kontor.
Ramböll har en helhetssyn på stadsutveckling som omfattar strategi, planering och tekniska designtjänster i världsklass som bygger på en integrerad bas med tvärvetenskapliga kunskaper. Vår filosofi är att alltid planera och skapa tekniskt välfungerande lösningar som främjar en förbättrad livskvalitet.


RSD

Med 20 år i branschen och mer än 300 utförda uppdrag – erbjuder vi fastighetsägare och kommuner strategisk rådgivning som säkerställer framgångsrik och tillförlitlig kapitalförvaltning. I allt vi gör syftar vi till att skapa förutsättningar för ett aktivt ägarskap och långsiktiga ekonomiska värden.


Servisec

Servisec´s tjänsteutbudet består av olika lösningar inom Säkerhet, Parkering och Lokalvård inkl. miljö- och avfallshantering.
Dessa tjänster bidrar var för sig, och främst i kombination, till att göra det snyggt, tryggt och säkert i och omkring en fastighet.
Fastigheten kan vara av de flesta slag, men vår främsta målgrupp är köpcentrum, kommersiella lokaler, villaområden och bostadsrättsföreningar.
Alla medarbetare på Servisec vet om att service är hjärtat i vår verksamhet, sedan kan olika individer ha olika kompetens, behörighet och erfarenhet inom våra tjänsteområden, men vår gemensamma ledstjärna är service!


Springboard

Springboard är ledande leverantör av teknik för prestationsövervakning för butiker. Vår teknik räknar fortlöpande gående och fordon i alla miljöer. Härigenom får vi tillgång till oöverträffad statistik om prestationerna i städer och köpcentrum i hela Sverige, Storbritannien och Nordamerika.


Stadsappen

Med en egen Stadsapp kan ni förena gemenskapen för bättre lokala affärer. Här kan stadens intressenter mötas och tillsammans jobba mot nya intäktsmöjligheter genom gemensamma centrumaktiviteter. Samla matnyttigheter, lokala nyheter, evenemang och erbjudanden på ett ställe och erbjud invånarna samt besökarna blixtsnabb kommunikation via er egen App. Appen har även funktioner för intern/extern kommunikation, betallösningar, meddelanden samt push. Tekniken kommer aldrig att gå så sakta som den gör idag…hur ser tekniken ut imorgon? Vi vet att ovannämnda kan verka skrämmande men vi hjälper er, WIP ligger alltid steget före och förser er med den nyaste tekniken varje dag.


Svefa

Svefa, tidigare NAI Svefa, med dotterbolag erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom ledning, strategi och organisation, värdering, analys, fastighetsinformation, samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, strategisk och operativ förvaltningsrådgivning, transaktioner och uthyrning. Med närvaro på 18 orter i landet och tillgång till egenutvecklade, marknadsledande informationssystem baseras vår rådgivning på en omfattande kännedom om fastighetsmarknaden – lokalt, regionalt och globalt.


Sweco

Sweco planerar och utformar framtidens städer och samhällen. Vårt arbete är att skapa hållbara städer och byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till elektricitet och rent vatten. Sweco är Europas ledande arkitekt-, teknik- och miljökonsult med 16 500 anställda som kan erbjuda kunderna rätt expertis för varje situation. I vår föränderliga värld uppkommer ständigt nya krav med urbanisering, globalisering, digitalisering och klimatförändringar. Detta kräver lösningar som skiljer sig från de gamla. Vi tror på den mänskliga nyfikenhetens positiva kraft och att arkitektur, design och ingenjörskonst kan uppnå detta – tillsammans formar vi framtiden för ett hållbarare samhälle.


Tengboms

Rankade som ett av världens mest innovativa arkitektkontor gillar vi att pressa ramarna för att undersöka vad arkitektur kan vara. Vi samarbetar gärna över gränserna för att vidga våra vyer och bredda vår kunskap. Tengbom är det stora kontoret med det lilla företagets nyfikenhet och personlighet. Vi erbjuder konsultation och rådgivning inom arkitektur, landskapsarkitektur och stadsplanering.


The Cloud

The Cloud är Europas största oberoende wifi operatör som, med hjälp av en egenutvecklad wifi plattform, erbjuder kunder och partners möjligheten att skapa attraktiva miljöer, såväl kommersiella som offentliga. Vid sidan om klassisk internetaccess kan wifi plattformen anpassas efter specifika behov, såsom att erbjuda eTjänster, direkt marknadsföring eller att förmedla ett budskap. Därtill kan andra tjänster anslutas, såsom kassaterminaler, kameror, digitala skärmar mm och i förlängningen nyttjas som en del i utvecklingen av den hållbara och smarta staden.


Trivector Traffic

Vi hjälper våra kunder att utveckla trafiklösningar för en hållbar framtid. Ett effektivare, mer hållbart och säkert transportsystem i alla dess delar. Med expertis inom bland annat kollektivtrafik, cykel, miljö, parkering, resvanor, utvärderingsmetodik och processledning kan vi aktivt stödja en hållbar stads- och centrumutveckling. Vi gör det genom konsultinsatser, forskning, utbildning och programvaror. Våra tjänster och lösningar bygger på kunskap och kompetens, med utgångspunkt i vetenskapliga metoder och forskningsresultat.


Tyréns

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 2 700 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England, Estland och Litauen. Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.


Viametrics

Viametrics är en av världens ledande leverantörer av besöksräkningssystem. Vi finns idag i 50 länder runt om i världen och räknar miljarder besökare varje år. Besöksstatistiken visar trender och tendenser som utgör kvalificerade beslutsunderlag för såväl daglig drift som strategiska beslut. De flesta av våra kunder återfinns bland butikskedjor, köpcentrum och i offentliga miljöer.
Tillförlitlig och jämförbar statistik över besökare, gäster, medborgare, kunder eller publik skapar nya möjligheter. Besöksstatistiken visar trender som blir kvalificerade beslutsunderlag för såväl den dagliga driften som strategiska beslut.


Viscando

Viscando utvecklar och marknadsför intelligenta sensorer för användning i besöksnäring och trafik. Med vårt mätsystem får du all nödvändig kunskap om besöksflöden för att kunna optimera din stadsutveckling. Vi erbjuder en unik lösning för registrering och analys av fotgängare, cyklister och fordon i ett och samma system -Enkelt, smidigt och väldigt kostnadseffektivt. Förutom att räkna besökare ser vi också varifrån man kommer, var på gatan man går och vart man tar vägen. Våra sensorer bygger på avancerad 3D-teknologi och artificiell intelligens (AI). Grunden i teknologin är densamma som människans och djurens synsystem. Evolutionen och oberoende tester bevisar vår noggrannhet.


Wester+Elsner

Wester+Elsner arkitekter drivs av att vara en värdeskapande stadslivsutvecklare. Vi ser arkitekturen som ett medel att forma stadslivet. Och då är det viktigt att vi gör det på ett sätt som genererar maximal nytta för stadens invånare och våra beställare. Med vår erfarenhet kan vi väva samman många olika och komplexa behov och skapa liv i staden eller på en plats.
Vi förstår vad som genererar flöden och utgår i vår process alltid från analys och behov som därefter genererar gestaltning. Vi verkar i hela spektrat från en rådgivande roll, analys och lösning till gestaltning och projektering i den traditionella arkitektrollen. Det gör vi i allt ifrån större stadsutvecklingsprojekt som inkluderar både handel, bostäder, arbetsplatser, kultur och en mängd annat i ett gemensamt sammanhang, ner till inredningsprojekt och enskilda byggnader. Vi jobbar för närvarande över hela Sverige och Norden, samt i Baltikum och har idag ett 60-tal medarbetare och kontor både i Göteborg och Stockholm.


WSP

WSP har lång och gedigen erfarenhet av projekt som på olika sätt är relaterade till handel. De kan bistå med olika typer av utredningar som underlättar planering av större handelsprojekt. WSP:s breda kompetens runt om i landet är en stor styrka och de kan delta i hela processen från tidiga planer till fungerande affärscentrum.