Välkommen till Årskonferensen 18-19 maj 2022 i Östersund
Hållbart – så klart!

Som vi längtar att få träffas på riktigt i Östersund – Årets Stadskärna 2019. Temat för Årskonferensen är Hållbart så klart! Hållbara och attraktiva städer, orter, stadskärnor, platser och centrum är en angelägen fråga som berör och påverkar oss alla i nutid och framtid. Behovet av tydligare vägledning, ökad kunskap och massor med inspiration och goda exempel är med andra ord stort. Det och mycket mer kommer du att få ta del av på olika sätt under din vistelse i Östersund. Så ta med dina kollegor, din styrelse eller ledningsgrupp och fyll på med nya råd och rön samt en rejäl dos av ny energi – tänk vilken dynamik det kan bli när ni kommer hem igen!

Scrolla neråt och läs mer om konferensens olika delar. Missa inte Get Together den 17 maj kl 19.00 ett välkomstmingel där du får träffa dina branschkollegor!

HÅLLBART EVENT
Vi använder ”Regional Guide för hållbarhet vid event & möten” som inspiration för planering och genomförande av
Årskonferensen 2022.

Upplev Östersund

Det är något speciellt med Östersund. Kontrasten mellan stad och fjäll är två av ingredienserna som gör staden unik och till en fantastisk destination. Vare sig du kommer för att uppleva stadens puls, lugnet i naturen, för maten eller evenemangen så kommer du att upptäcka att Östersund har massor att erbjuda. Kom gärna någon dag tidigare eller stanna längre och upplev mångsidiga Östersund.

Get together

Vi sammanstrålar i ett välkomstmingel den 17 maj kl 19.00 på Nationalmuseet Jamtli där Marita Ljung, landshövdingen för Jämtlands län, hälsar oss välkomna. Det blir ett efterlängtat mingel med kollegor från hela landet och även möten med några internationella gäster. Det bjuds på lätt förtäring med dryck. Minglet avslutas kl 21.00. Därefter tar cityledaren Calle Hedman med sitt gäng med oss på en kvällsvandring och visar bl a deras arbete kring Purple Flag för bättre och tryggare kvällsupplevelser. Besök gärna Jamtli redan nu genom att klicka på länkan nedan.

Årsmöte

Välkommen att delta på Svenska Stadskärnors årsmöte och bolagsstämma den 17 maj kl 16:00 som äger rum på Clarion Hotel Grand i Östersund. Vi summerar verksamhetsåret 2021 och visar färdriktningen för 2022 och framåt. Varje medlemskap har 10 fria platser. Du kan välja att delta fysiskt eller digitalt. Möteshandlingarna och anmälan till digital medverkan finns på länken nedan.

Partner-seminarier

Den 18 maj kl 09.30-12.00 får du träffa våra Preferred Partners som var och en besitter spetskompetens inom sitt område. Grundläggande för våra Preferred Partners är att de, förutom sin kompetens och erfarenhet, också har ett engagemang för att stötta stads- och platsutvecklingen i Sverige. Välj mellan 20-talet parallella seminarier som ger inblick i det senaste vad gäller teknik, hållbarhet, kunskap och tjänster inom stadsutveckling. De finns även på plats i sina montrar under hela konferensen för att svara på dina frågor. På länken nedan kan du läsa mer om dem. Vi återkommer med programmet för Partner-seminarierna i slutet av mars månad.

Program

Den 18 maj kl 13.00 börjar Årskonferensens huvudprogram på Storsjöteatern. Här möter du spännande föreläsare som tar oss med på en resa fylld med inspiration, ny kunskap och trendspaningar med koppling till konferensens tema Hållbart så klart! Då vi inte har kunnat träffats fysiskt under två år har vi avsatt extra utrymme för personliga möten, samtal och diskussioner kring aktuella frågor som rör din vardag. Nedan finns en översikt för konfernsdagarna med hålltider etc. Den uppdateras kontinuerligen.

Bankett

Kvällen den 18 maj med start kl 19.00 går i glädjens tecken där vi umgås, äter gott och blir underhållna av Glädjeorkestern Louisiana Avenue som bjuder på svängig musik med influenser från New Orleans. Årets Centrumutvecklare ska utses och det som alla väntat på – vem ska bli Årets Stadskärna 2022? Vi träffas på Gamla Teatern/Best Western. Kvällen bjuder på flera överraskningar. Följ med på en musikalisk resa Louisiana Avenue redan nu genom att klicka på länken nedan.

Årets Stadskärna 2022

Årets Stadskärna är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan genom samverkan mellan stadens olika intressenter. Utmärkelsen är tänkt att inspirera alla stadens intressenter att arbeta med utveckling av stadskärnan och de tre städer som nomineras blir förebilder för alla andra städer och orter. Årets tre finalister är Trollhättan, Simrishamn och Helsingborg. Alla tre städerna har långsiktiga strategier hur de vill uppfylla sina olika visioner för att bli en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna. På kvällen den 18 maj koras Årets Stadskärna 2022.
Läs pressreleasen nedan.

Svenska Platser

På konferensens andra dag den 19 maj har vi bl a en programpunkt som vi kallar för Svenska Platser där du får inspiration av och goda exempel från våra medlemmar runt om i Sverige. De goda exemplen handlar om stads- och platsutveckling med koppling till hållbarhet. Ett utmärkt tillfälle för inspiration och erfarenhetsutbyte. Huvudprogrammet avslutas med lunch-to-go kl 12.30. Innan dess får vi även en presentation av den nya trygghetsundersökningen samt en uppdatering av den nationella kampanjen INGEN PULS UTAN DIN som du kan läsa mer om på länken nedan.

Post-seminar

Vi vill varmt rekommendera Post-seminar som startar efter lunchen kl 14.00 den 19 maj. Det blir en tur genom stadens innergårdar och nya koncept, vi besöker Sommargågatan på Storgatan, Remote-lab, Norra Station, Mårtens Torg, C:enen med mera. Vi får även besöka Skidstadion och träffa några av Östersunds lokala OS-stjärnor som vunnit många medaljer inom alpint, längd, skidskytte, freestyle och skicross. På Nationalarenan får vi även höra historier från OS och varför alla dessa idrottsstjärnor valt att bosätta sig i Östersund. Detta vill du inte missa!

Hotell

Vi har ett avtal med några av Östersunds centrala hotell som ger dig som konferensdeltagare ett bättre pris. Klicka på läs mer där du hittar kontaktuppgifterna och priser. Du bokar och betalar själv antal rum som önskas. Tänk gärna hållbart i samband med val av färdsätt till Östersund.